Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

İnşaat Mühendisliği Öğrencileri için Baret Takma Töreni Gerçekleştirildi

19 Aralık 2023 tarihinde, Etlik Batı A Blok Konferans Salonu'nda, İnşaat Mühendisliği bölümü birinci sınıf öğrencileri için baret takma töreni gerçekleştirildi. Bu özel etkinlik, öğrencilerin mesleki hayatlarına adım atmalarını simgeleyen bir gelenek olarak önem taşıyor.

Törende, Yapı Topluluğu Başkanı Dilara Tiryaki, Yapı Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Dilsiz ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lutfullah Turanlı’nın konuşmaları yer aldı. Son bölümde Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hasan Okuyucu, İnşaat Mühendisliği mesleğinin önemi ve öğrencilerin bu yolculuktaki rolleri hakkında değerli görüşlerini paylaştı.

Birinci sınıf öğrencileri, adlarının okunmasıyla kürsüye çağrıldı ve Bölüm Öğretim Elemanları tarafından kendilerine mesleki hayatlarının ilk baretleri takıldı. Bu önemli an, öğrencilerin ve öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimi ile ölümsüzleştirildi.