Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
|

Yüksekokulumuz Hürriyet Gazetesi Manşetinde

single

Hürriyet Ankara Gazetesi, 6 Eylül 2025 tarihli sayısında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı’nı geniş bir şekilde kamuoyuna tanıttı. “Afet Ordusuna Yeni Neferler” başlığıyla yayımlanan haberde, öğrencilerimizin afetler karşısında yürüttüğü uygulamalı eğitimler ve programımızın Türkiye için önemi vurgulandı.

Haberde Program Başkanı Öğr. Gör. Yasin Tahir Karaca’nın sözlerine yer verildi. Karaca, 2021’den bu yana yaklaşık 150 mezun verdiklerini, mezunlarımızın %85’inin kamuda, %10’unun ise özel sektörde aktif olarak görev yaptığını belirterek programın güçlü istihdam olanaklarına dikkat çekti.

Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Bahattin Cizreli ise “İtfaiyecilik yalnızca bir meslek değil, insan hayatı için verilen kutsal bir mücadeledir” ifadelerini kullandı. Cizreli ayrıca afetlerin her an yaşanabileceğine ve bu nedenle öğrencilerimizin uygulamalı eğitimlerle en zorlu senaryolara karşı hazırlandıklarına işaret etti.

Hürriyet’te yayımlanan haberde öğrencilerimizin yangınlara müdahaleden trafik kazalarına, arama kurtarmadan kondisyon çalışmalarına kadar pek çok alanda uygulamalı eğitim gördüğü ve geleceğin afet gönüllüsü uzmanları olarak yetiştirildikleri kamuoyuna duyuruldu.

Yazılı basında yer alan haber internet sitesinde de paylaşıldı. İnternet sitesine erişim için buraya tıklayabilirsiniz.