Uluslararası Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı 2024

Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda OSTİM OSB ve Gazi Teknopark iş birliğinde yürütülen “Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı” başvurularını almaya başladı.

Programa lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi görmekte olan yabancı öğrenciler başvuru yapabilmektedir. Kontenjanı kısıtlı bulunan programa başvurular, 30 Mayıs 2024 tarihi saat 17:00’ye kadar alınacak ve değerlendirme neticesinde seçilecek öğrencilere e-posta ile bildirim yapılacaktır.

Program 10-12 Haziran 2024 tarihleri arasında 3 gün sürecek olup günlük eğitim süresi 6 saattir ve eğitim dili İngilizcedir.

Başvuru için: https://forms.gle/vyVCu1QLd7uEo9JK7

Dış ticaret eğitimi ile öğrencilere, ihracata açılmak için gereken asgari koşullar, ihracat mevzuatı, ihracat işlemleri için gereken belge ve sertifikalandırma sistematiği, ihracat alacaklarının güvenli tahsili yöntemleri ve bankacılık işlemleri, uygulamalı dış ticaret sözleşmeleri, ihracatı teşvik sistemi ve ülke çalışmaları başlıklarında konular aktarılacaktır.

Sorularınız için: Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi, ydo@ankaraka.org.tr