Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi "Sektör Kampüste Programı"na Paydaş Oldu

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ‘’Sektör Kampüste Programı’’na Paydaş Oldu

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen ve Milli Teknoloji Hamlesine yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan dijital öğrenme platformu “Sektör Kampüste Programı”nın paydaşları arasında yer aldı.

Program çalışma alanları doğrultusunda güncel bilgilerle donatılmış insan kaynağı yetiştirmek için firmalar tarafından üniversitelerde MTH koduyla kredili olarak açılan uzaktan senkron dersleri kapsamaktadır. Gelişen teknolojilere yönelik ihtiyaç duyulan yetkinlikleri uygulamalı çalışmalarla geliştirmek için iş dünyası ile iç içe bir eğitim modeli geliştirilmesi ve iş dünyasının üniversite içine dahil edilmesiyle firma ve üniversitelerin karşılıklı olarak gelişimlerine katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

Milli Teknoloji Akademisi çatısı altında yürütülecek, erişilebilirliği ve fırsat eşitliğini temel alan program ile tüm üniversite öğrencilerine Ülkemizin öncü firmalarına ulaşabilme ve firma profesyonellerinden ders alabilme imkanı sunulmaktadır.

Milli teknoloji hamlesi kapsamında Üniversitemiz Havacılık Ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine ortak seçmeli ders olarak Baykar Firması çalışanlarının katılımı ile işbirliği çerçevesinde bahar 2024 döneminde ders verilecektir. Sektör Kampüste programı Ortak Seçmeli Dersler Koordinatörlüğü tarafından yürütülecektir.