Rektörümüz Prof. Dr. Ali Cengiz KÖSEOĞLU Türkiye Büyükelçisi Sayın Olgan BEKAR'ı Ziyaret Etti

Rektörümüz Sayın Ali Cengiz KÖSEOĞLU, Türkiye Büyükelçisi Sayın Olgan BEKAR’ı Türkiye Cumhuriyeti Taşkent Büyükelçiliği’nde ziyaret etti. Ziyarette Rektörümüze, Türk Özbek Hukuk Araştırmaları Merkezi Müdürü, üniversitemiz Bilişim Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Samet TATAR eşlik etti.

Rektörümüz, Özbekistan’da 40 üniversite ile iş birliğinin mevcut olduğundan, bu resmi ziyaretlerle mevcut iş birliklerinin genişletildiğinden, bu kapsamda Özbekistan’daki üniversitelerle çift diplomalı yüksek lisans ve doktora programları açılacağından ve ayrıca geleceğin Özbek diplomat adaylarına da yine bu iş birlikleri kapsamında Türkçe eğitim verileceğinden bahsetti. Ayrıca Rektörümüz bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığıyla, Yükseköğretim Kurulu ile, TİKA ile ve Yunus Emre Kültür Merkezi ile koordinasyon içinde çalışıldığını vurguladı.

Sayın Büyükelçi Olgun BEKAR ise, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin iki ülke arasındaki eğitim iş birliğini koordine etmesinden ve yapılan iş birliği anlaşmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ayrıca kurulmuş olan Türk Özbek Hukuk Araştırmaları Merkezi’nin faaliyetlerini yakından takip ettiğini, kurulmuş olan modelin bir eşsiz model olduğunu belirterek başka üniversitelerin de bu modeli esas alması Özbekistan’daki faaliyetleri bakımından yararlı olacağının altını çizdi.