Rektörümüz Prof. Dr. Ali Cengiz KÖSEOĞLU Taşkent Devlet Tıp Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Cengiz KÖSEOĞLU, Taşkent Devlet Tıp Üniversitesi’ni ziyaret etti. Üniversitenin Rektörü ile ikili bir görüşme gerçekleştiren Rektörümüz, üniversiteyi gezdi ve iki ülke arasındaki iş birliğinin arttırılması gerektiğini vurguladı.

Bu amaçla, Taşkent Devlet Tıp Üniversitesi ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasında, öğrenci değişim programı ve çeşitli alanlarda akademik iş birlikleri gerçekleştirmeyi hedefleyen bir iyi niyet anlaşması imzalandı. Bu anlaşma kapsamında gerek yüz yüze gerek çevrimiçi olarak iki üniversitenin ortak bilimsel çalışmalar düzenlemesi öngörüldü.

Ayrıca Taşkent Devlet Tıp Üniversitesi, Semerkand Devlet Tıp Üniversitesi ve Taşkent Devlet Hukuk Üniversitesi ile birlikte sağlık hukuk yüksek lisans programı açılmasına karar verildi.