Rektörümüz, Semerkand Devlet Üniversitesi Ziyaretinde Üniversite Rektörü ve Özbekistan Senato Üyesi Olan Sayın Khalmuradov Rustam IBRAGİMOVİCH'le Görüştü

Rektörümüz, Semerkand Devlet Üniversitesi ziyaretinde Üniversite Rektörü ve Özbekistan Senato üyesi olan Sayın Khalmuradov Rustam IBRAGİMOVİCH ile görüştü.

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Cengiz KÖSEOĞLU, Semerkand Devlet Üniversitesi’ni ziyaret etti. Burada, Semerkant Devlet Üniversitesi Rektörü Sayın Khalmuradov Rustam IBRAGIMOVICH ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Yeni akademik iş birliklerini konu alan görüşmede mühendislik, fizik, hukuk ve diğer bilimsel alanlarda öğrenim elemanı değişim programları konusunda taraflar mutabık kaldı. Devamında ise görüşmede anlaşılan akademik iş birlikleri hakkında bir iş birliği anlaşması imzalandı.

Ayrıca, Semerkand Devlet Üniversitesi Rektörü Sayın Khalmuradov Rustam IBRAGIMOVICH, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Cengiz KÖSEOĞLU’nun Özbekistan’ı ziyaretinden çok memnun olduğunu, kendisinin rektörlük görevi dolayısıyla Özbekistan’dan tebrik eden ilk isimlerden birisi olduğunu belirtti. Aynı zamanda Özbekistan Âli Meclis’te Senato üyesi olan ve Özbekistan’da gerçekleşmekte olan hukuk reformunda ilgili Anayasa değişikliği komisyonuna da başkanlık eden Sayın IBRAGIMOVICH, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin hukuk reformu sürecine olan destek ve katkılarından dolayı olan memnuniyetini de Rektörümüze ifade etti.