Rektörümüz, Taşkent’te Türk-Özbek Hukuk Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti

Rektörümüz, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Taşkent Devlet Hukuk Üniversitesi tarafından ortaklaşa olarak Taşkent’te kurulan ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne bağlı olan Türk-Özbek Hukuk Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti. Bu ziyaret kapsamında merkezin faaliyetleri denetlendi.

Burada, Türk-Özbek Hukuk Araştırma Merkezi’nin kurduğu Bilişim Enstitüsü’ndeki faaliyetler hakkında da Rektörümüze bilgi verildi. Rektörümüz burada Türkiye’ye gelecek olan öğrencilerin sorularını yanıtladı ve Özbekistan’da gerçekleşen hukuk reformuna vereceği desteğin altını çizdi. Bilişim Enstitüsü’ndeki ders içerikleri ve materyalleri incelendi.

Her iki Rektör Hocamız, akademik iş birliğimiz kapsamında öğrenci, akademik personel ve idari personel değişiminin hızlanması konusunda görüş birliğine vardı. Ortaklaşa olarak çevrimiçi ve yüz yüze düzenlenen “Round Table Talks” gibi bilimsel etkinliklerimizin devam etmesi gerektiğinin yanı sıra ortaklaşa yazılacak kitap ve dergi faaliyetlerinin de arttırılması hususlarında Rektörümüz Prof. Ali Cengiz Köseoğlu ve Taşkent Devlet Hukuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Islambek Rustambekov ortak görüş bildirdi.