İlahiyat Fakültelerinden Gelen Temsilcilerle, “İlahiyat Öğrencileri Kongresi’’ gerçekleşti

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen İlahiyat Öğrencileri Kongresi, İslami İlimler Topluluğu'nun çalışmalarıyla gerçekleşti. Farklı illerden gelen İlahiyat Fakültesi temsilcileri, kongrede ilahiyat öğrencilerinin karşılaştığı sorunları ele alarak çözüm önerileri sunmak için bir araya geldi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma BAYRAKTAR KARAHAN, kongrenin amacını ve kapsamını açıkladı. Ardından AYBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat DEMİRKOL, Öğrenci topluluğunun öncülüğünde gerçekleşen bu kongrenin sonuçlarının ilgili kurumlarla paylaşılacağını vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kongreye, ilahiyat öğrencilerine hizmet veya istihdam sağlayan kurumlardan temsilciler de katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Oğuzhan ÖZKAN, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İŞLİYEN ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tayyip KAHYAOĞLU, öğrencilere kurumlarındaki ilahiyat fakültesi istihdamı hakkında bilgi verdi.

Kongrenin son konuşmacısı Rektör Prof. Dr. Ali Cengiz KÖSEOĞLU, ilahiyat fakültelerinin karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekerek çözüm önerileri sunulması gerektiğini vurguladı. Özellikle ilahiyat fakültelerinin eğitim kalitesi ve işleyişi konusunda tespitlerin yapılması gerektiğini belirtti ve bu organizasyonda emeği geçen başta İlahiyat Fakültesi olmak üzere katılımcı kurumlara teşekkür etti.
Çalıştay sonrasında öğrenciler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Millet Kütüphanesi'ni ziyaret ettiler ve burada Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü ile bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Kongrenin ikinci gününde ise çalıştay masalarında belirlenen konular ele alındıktan sonra farklı illerden gelen öğrenciler Ankara'yı gezdiler.