ATIF DİZİNLERİ
Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler Sanat ve İnsani Bilimleri konu alan dergileri ve konferans bildirilerini düzenli olarak tarayarak araştırma alanınızla en ilgili ve prestijli yayınlara ulaşmanızı sağlar. Araştırma alanınızda yayın üreten uzman araştırmacıların çalışmalarındaki referans bilgilerini ve konu ilişkilerini kullanarak birbiriyle ilgili tüm kayıtları içerir. Akdemisyenlerin kimlerle işbirliği içinde olduğu, en çok hangi ülkelerle ortak yayınlar yaptığı, H-index değerleri, en çok hangi konularda yayınlar yaptığı ve ne kadar atıf aldığı gibi birçok analize ulaşabilmeniz mümkündür.
* Web of Science kapsamında SCI (Science Citation Index), SSCI (Social Science Citation Index) ve A&HCI (Arts & Humanities Citation Index)’ ve Book Citation Index– Science (BKCI-S); Book Citation Index– Social Sciences & Humanities (BKCI-SSH) dizinleri yer almaktadır.
Web of Science ile ilgili Türkçe Eğitim Platformu için tıklayınız.
Web of Science ile ilgili videolar için tıklayınız.
Web of Science erişimi için tıklayınız.
WoS Dergi Listeleri için tıklayınız.
Web of Science - Bilimsel Dergiler
Thomson Reuters WoS Dergi Değerlendirme ve Seçim Süreci Hakkında Bilgi Notu
İçeriğinde 20.000 in üzerinde aktif dergi bulunmaktadır. Türkiye’de yayınlanmış 206 bilimsel dergiyi de kapsamaktadır. Bibliyometrik araçlarla birlikte araştırma izleme, analiz etme ve görselleştirme sunar. Akdemisyenlerin kimlerle işbirliği içinde olduğu, en çok hangi ülkelerle ortak yayınlar yaptığı, H-index değerleri, en çok hangi konularda yayınlar yaptığı ve ne kadar atıf aldığı gibi birçok analize ulaşılmaktadır.
Scopus Erişimi için tıklayınız.
Kullanım kılavuzu için tıklayınız.
Google Scholor/Google Akademik
Akademik makaleler ve konularda arama yapan bir arama motorudur. Konuların altındaki atıflar bölümünde makaleye atıfta bulunan diğer makalelerin sayısını ve o makalelerin listesini verir. Ayrıca hesabı bulunan araştırmacıların makale ve atıf sayıları dışında h index ve i10 index bilgisi de yer almaktadır.
Türkiye Atıf Dizini aracılığıyla tüm Türkiye Klinikleri dergilerine ve özel sayılarına erişim sağlayabilirsiniz.
Türkiye Atıf Dizini'ne kayıtlı tüm dergilerin makaleleri, sağlık bilimleri alanında (Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Veterinerlik, Hemşirelik, Fizyoterapi Rehabilitasyon, Psikoloji, Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri ve Sağlık Bilimleri branşları) yayımlanan akademik-bilimsel makalelerdir.
Tüm dergi listesi (590+ dergi): https://www.atifdizini.com/journals
Türkiye Atıf Dizini erişimi için tıklayınız.
Kullanım kılavuzu için tıklayınız.
SOBİAD; fen, sağlık ve sosyal bilimler alanında özelleşmiş atıf arama ve bibliyometrik veri analizi yapan atıf dizinidir. SOBİAD; ağırlıklı olarak Türkiye merkezli elektronik dergilerde bulunan hem Türkçe hem de diğer dillerde yapılmış yayınları kapsamaktadır. SOBİAD ile güncel makaleler anında görüntülenebilmekte istenildiği taktirde makalelerin özetlerine ve tam metnine erişim sağlanabilmektedir.
Kayıtlı dergilerin tam metin ve özetlerine ulaşmaktır. Ayrıca impact değeri belirlenen bir derginin diğer dergiye göre etki değerinin istatistiksel olarak ortaya koymaktır. Süreli olarak Sosyal Bilimler Alanı'nda en az 4 yıl, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanlarında en az 3 yıl yayın yapmış elektronik dergilerin kaynakçaları taranmış bu tarama sonucunda da yazarın/yazarların eserlerinde yaptıkları atıflar ortaya konulmuştur.
SOBIAD erişimi için tıklayınız.
Kullanım kılavuzu için tıklayınız.
Araştırmacıların ulusal ve bilimsel içeriğe elektronik ortamda erişimlerini sağlamak amacıyla uluslararası standartlara uygun olarak geliştirilen TR Dizin (2013 yılı sonuna kadar Ulusal Veri Tabanları-UVT adıyla yürütülen) yer almaktadır. ULAKBİM tarafından oluşturulmakta olan TR Dizin; Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler temel konularında, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, Temel Bilimler, Sağlık Bilimleri, Veterinerlik, Sosyal ve Beşeri Bilimler alt konu alanlarında dergilerden oluşmaktadır.
TR Dizin’in kapsamını oluşturan ulusal bilimsel dergiler, ULAKBİM TR Dizin uzmanları ile ilgili konu alanlarındaki uzman ve akademisyenlerden oluşan komiteler tarafından Dergi Değerlendirme Kriterlerine bağlı olarak seçilmektedir.
TR Dizin, 2000 yılı Ağustos ayından itibaren web sayfası üzerinden taranabilmektedir. Dizinde yer alan dergilerin makalelerine ait bibliyografik bilgilerin (makale adı, yazar, öz vs.) yanı sıra, ULAKBİM müdürlüğü ile dergi editörlükleri arasında imzalanan katılım izni sözleşmesine bağlı olarak, makale tam metinlerine de erişilebilmektedir.
TR Dizin erişim için tıklayınız.
Araştırmacıların verimliliğini ve işbirliklerini artırarak akademik işbirliği ağı sunan referans yönetim aracıdır. Mendeley;
-100 GB depolama alanı (standard 2GB yerine) ile kendi araştırma kütüphanenizi oluşturup bulutta saklama imkanı,
-25 kişiye kadar sınırsız kapalı grup kurma hakkı (standard 3 kişilik tek grup yerine) sunar. Ayrıca diğer Mendeley kullanıcıları ile tam-metinli makale paylaşımı ve belgelerin üzerinde not alma, tarama gibi özellikler için PDF okuyucusunu kullanmanız önerilir.
-Mendeley Kurumsal Sürüm’den yararlanabilmek için kurumsal e-mail adresiniz ile bir Mendeley hesabı oluşturmanız gerekmektedir. (Hesabınız oluşturulduktan sonra 24 saat içerisinde otomatik olarak kurumsal grubumuza dahil edilerek yükseltilmiş haklardan yararlanabileceksiniz.
-Daha önce farklı bir e-mail ile oluşturulmuş (kişisel) Mendeley hesabınız varsa, hesabınıza giriş yaptıktan sonra kurumsal grup sayfamıza giderek sağ üstte yer alan “Join this group (tıklayınız)” linkini tıklamanız ve onay e-malini almak için kurumsal e-mail adresinizi girmeniz gerekmektedir. Bu işlemi yaptıktan sonra 24 saat içerisinde otomatik olarak kurumsal grubumuza dahil edilerek yükseltilmiş haklardan yararlanabileceksiniz. Mendeley Kurumsal Grup için lütfen tıklayınız.
Mendeley Kurumsal Sürüm aktivasyonunun devamlılığı için 12 ay dolmadan en az 1 kere kurum IP leri üzerinden giriş yapılması yeterli olacaktır. Mendeley Kurumsal Sürüm aktivasyon süresi dolmadan 10 gün önce kullanıcıların kayıt yaptırdıkları e-posta adresine uyarı maili gönderilecektir.
Mendeley erişimi için tıklayınız.
Kullanıcı rehberi için tıklayınız.
https://www.youtube.com/user/MendeleyResearch
https://www.elsevier.com/solutions/mendeley/support/webinars
https://blog.mendeley.com/
http://community.mendeley.com/guides
https://service.elsevier.com/app/home/supporthub/mendeley/
MENDELEY CSL -StilYaratma
CSL Video
https://service.elsevier.com/app/home/supporthub/mendeley/
https://service.elsevier.com/app/answers/detail/a_id/22175/kw/CSL/supporthub/mendeley/