Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Elsevier "Osmosis" Kullanıcı Deneyimleri Webinar duyurusu : 7 Mayıs Salı

7.5.2024

Konuşmacılar:

Pelin İpek –Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Sınıf  Öğrencisi

Onur Küçükoğlu –  Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi

Boran Demir – Osmosis Ürün Sorumlusu

Aşağıdaki link aracılığı ile online oturuma kayıt olarak katılım sağlayabilirsiniz.
Kayıt oluşturduktan sonra e-posta adresinize otomatik olarak gelen linke tıklayarak kayıt oluşturduğunuz oturuma girebilirsiniz. (Lütfen istenmeyen iletiler /junk e-mail kısımını da kontrol ediniz)

Toplantı kayıt linki:
7 Mayıs Salı 20:00https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEldO-grDIiHdezdkvzvGhQEXREgnCYAX8_#/

Osmosis ile ilgili bilgiler:

Elsevier firması tarafından sunulan Tıp fakülteleri için video eğitim platformu OSMOSIS” tıp eğitimini daha verimli, etkileşimli, ilgi çekici  ve akılda kalıcı hale getiren animasyonlu videoların bulunduğu bir eğitim platformudur.

Osmosis, 195 den fazla ülkede 3.2 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır.

Mobil uygulama üzerinden de erişim imkanı olan Osmosis ;

* Çağdaş öğrenme ihtiyaçlarını karşılamakta,

* Kendi kendine rehberli çalışmayı desteklemekte,

Flipped Classroom Learning(Ters yüz öğrenme) modelini desteklemektedir. Öğrencilerin önceden ders içeriklerini öğrenip, sınıfta uygulamalı etkinlikler yardımıyla öğrendiklerini pekiştirmelerini sağlamaktadır .

Bu model, yüz yüze eğitimin niteliğini arttırmak amacıyla, öğrencinin derse hazırlıklı bir şekilde gelmesini sağlayan öğretim metodudur.

Kapsamı :

• 1800+ video
  • 16000+ flashcard
  • 8300+ soru

*Ayrıca Osmosis Koleksiyonunda USMLE Hazırlık soruları ve videoları da bulunmaktadır

Osmosis Blog: Osmosis Blog, eğitim faaliyetleri dışında güncel haberlerin paylaşıldığı ve abonelik gerektirmeden herkesin ulaşabileceği bir blog sayfasıdır. Sürekli güncel kalmaya özen göstererek ayda 3 ya da 4 adet blog yazısı paylaşılmaktadır. Sayfada paylaşılan yazılar temel konu başlıkları altında ayrılarak paylaşılmaktadır. Bu konu başlıkları Lifestyle, Study Tips, HealthEd, ClinicalOsmosis News ve Leaders in Medical Innovation hakkındadır.

• Lifestyle: Tıp alanında eğitim gören öğrencilerin hayat akışlarını ele aldıkları blog yazılarına yer verilmektedir. Tıp öğrencilerinin de sosyal hayatlarını aktif bir şekilde yaşayadıklarını ve kendi deneyimlerini bu konu başlığı altında paylaşmaktadırlar
  • Study Tips: Osmosis veritabanı içerisinde bulunan Question alanında yer alan soruların benzeri bu başlık altında paylaşılarak doğru cevabın ne olduğu detaylı bir şekilde açıklanmaktadır. Bununla beraber yanlış cevaplarında neden yanlış olduğu detaylı bir şekilde açıklanmaktadır.
  • HealthEd: Sağlık alanında çalışan bireylere önerilerin sunulduğu ve alanlarında kolaylık sağlayacak bilgiler paylaşılmaktadır.
  • Clinical: Sağlık alanında çalışmaya başlayanlar için tavsiye içerikli yazıların ve önerilerin olduğu, çalışanların bulundukları ortama daha kolay adapte olabilmesi için tavsiyeler içeren blog yazılarının olduğu bir konu başlığı.
  • Osmosis News: Osmosis hakkında güncel haberleri ve yenilikler duyurulmaktadır.
  • Leaders in Medical Innovation: Sağlık sektöründe bulunan ve Osmosis ile ortaklık yapan markaların ve kurucularının serüvenlerinin anlatıldığı bir blog kısmıdır.

Osmosis Blog Linki: https://www.osmosis.org/blog

Osmosis Konu listesi : https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mUqo84LXWt4BMeQNCF_s-GNEoNzB1QVA5ofq6RDMaVE/edit#gid=551685372

Tanıtım videoları :