Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Springer Nature tarafından düzenlenen "Publishing with Impact and a Route to Open Access" webinarı hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Webinar

Publishing with Impact and a Route to Open Access

Saat: 14:00-15:00 (Türkiye Saati)

Nathalie Jacobs, Executive editor, Springer Nature

Christopher Pym, Senior Institutional Engagement Manager, Springer Nature

Günümüzün araştırma ortamında Açık Bilim ve Açık Erişim (OA)  her zamankinden daha önemli. Yazarların etkili yayını nasıl yapacaklarını bilmeleri oldukça kritik hale geldi.

Açık araştırmacıların iletişim kurma, keşif hızını ve kalitesini ilerletmek için işbirliği yapma biçimini yeniden şekillendiren ana güçlerden biri olarak görüyoruz.

Bu bir saatlik web semineri sırasında, Senior Institutional Engagement Manager, Christopher Pym ile Springer Nature'ın araştırmacılara, kurumlara ve onların fon sağlayıcılarına dergiler, kitaplar ve araştırma verilerinin paylaşılması için ne gibi OA seçenekleri sunduğunu keşfedeceğiz. Amacımız (OA) yayıncılık ve açık araştırma tekniklerinin benimsenmesini hızlandırmaktır.

Birçok fon sağlayıcı ve kurum, bağlı araştırmacılar için AE yayınlama maliyetlerini karşılamaktadır, bu da aşağıdakilere yardımcı olur:

• Araştırma çıktılarının görünürlüğünü artırmak.

• Araştırmanın dünya çapındaki diğer araştırmacılara erişim oranını artırmak

• Atıf oranlarını artırmak.

• İçeriğin dünya üzerindeki herkese erişimini sağlamak.

• Şeffaflık yaratmak.