Sevgili Öğrenciler,
AYBÜ Endüstri Mühendisliği Bölümüne hoş geldiniz.
İçindeki sınav maratonları ile birlikte 12 yıllık zorunlu bir eğitim sürecini tamamladınız. Arkadaşlarınız ile yarışarak tercihe dayalı yeni bir eğitim sürecine bizimle birlikte başlıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyor bu süreci başarılı bir şekilde tamamına erdirmenizi diliyoruz. Unutmayın ki bu süreç sizlerin bundan sonraki hayatınızın her safhasında etkisini hissettirecek bir süreçtir.
Üniversitemiz Ankara’nın 5. Devlet Üniversitesi olarak 2010 yılında kurulmuş genç bir üniversitedir. Şu anda Başkent Ankara’nın farklı bölgelerinde yer alan 13 ayrı birimde hizmet vermektedir. Merkez Külliyesi Esenboğa bölgesinde yer almaktadır. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz ise Etlik 15 Temmuz Şehitleri (Batı) Yerleşkesinde eğitimlerine devam etmektedir.
Bölümümüz, 2015-2016 Akademik yılında Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Programımıza öğrenci almaya başlamıştır. Aynı zamanda, İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programımız da çalışmalarını tezli ve tezsiz olarak sürdürmektedir. 2017-2018 Akademik yılında ise Lisans Programımıza öğrenci almaya başladık. Yakında Endüstri Mühendisliği Doktora Programımıza da öğrenci almaya başlayacağız. Bunlarla birlikte Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi (MTY) Yüksek Lisans Programımız da aktif olarak çalışmalarına başlamıştır. Bu çerçevede bölümümüzde toplam altı akademik program yürütülmektedir.
Bölümümüz, 7 öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi ve 5 asistanı ile toplam 14 öğretim elemanına sahip olup sürekli büyüyen bir bölümdür. Genel Endüstri Mühendisliği konularının yanı sıra bölümümüz dört ana konuda fark oluşturma çabası içerisindedir. Bunlar Sistem Mühendisliği, Ergonomi ve İnsan Faktörü Mühendisliği, İmalat Mühendisliği ve Finans Mühendisliğidir. Bölümümüz öğretim elemanları açısından büyümesini de bu ana konuları dikkate alarak dengeli bir şekilde gerçekleştirmektedir. Öğretim elemanlarımızın tamamı yurtdışı deneyimlidir.
Bölümümüzde, yerel ve küresel rekabetin bilincinde olan, öncü, özgüveni yüksek, analitik ve kartezyen düşünce yapısına sahip, girişimci, çevresi ile çok iyi iletişim kurabilen, problem çözmesini bilen endüstri mühendisleri yetiştirmek istiyoruz. Bu çerçevede, öğrencilerimizin oluşturduğu Genç Liderler Kulübünün onlara beklenen profesyonel ve kültürel kabiliyeti kazandırmada önemli katkıları olmaktadır.
Kıymetli Öğrenciler,
Üniversite eğitimi tercihlere dayalı ve çok sabır gerektiren bir eğitimdir. Sizin tercihlerinize dayalı olarak önünüze koyduğunuz amaçlara ulaşabilmeniz için bizim her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz. Sonuçta sizler amaçlarınıza ulaşırken bizler de yarınlara daha güvenle bakan bir kadro ve akademik birikim oluşturmuş olacağız.
Neticede bu hepimizin sürecidir. Hepinize kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Prof.Dr. Mete Gündoğan