ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Geçmişten Geleceğe...

Anasayfa › DUYURULAR

Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Süreci Hakkında Bilgilendirme

YÖK başkanlığı tarafından 06.01.2020 tarihinde yapılan duyuruda belirtildiği üzere  “Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği” düzenleme çalışmaları halen devam etmektedir. Bu sebeple 2019 yılına ait akademik faaliyetlerin değerlendirilmesi süreci için bir takvim belirlenmemiştir.

YÖK başkanlığı tarafından yapılan çalışmaların sonlanması ve gerekli bilgilerin duyurulmasının ardından, üniversitemiz akademik teşvik ödeneği başvuru sürecine ait takvimi güncelleyecektir. Bu aşamadan sonra başvurular ATÖSİS üzerinden alınmaya başlanacaktır ve bu kapsamda bilgilendirmeler akademik personelimiz ile paylaşılacaktır.

Sürecin daha sağlıklı işleyebilmesi için akademik personelimizin YÖKSİS verilerini güncellemeleri ve 2019 yılına ait akademik faaliyetlerini YÖKSİS’e girmeleri önemle rica olunur. Akademik teşvik ödeneği başvurularında araştırmacıların lisans, yüksek lisans ve doktora mezuniyet bilgilerini YÖKSİS’e girmeleri zaruridir. Bu bağlamda araştırmacıların YÖKSİS üzerinden öğrenim bilgileri kısmında eksik bilgilerini tamamlamaları önem arz etmektedir.

Bilindiği üzere yapılan çalışmalar kapsamında tüm kamu kurumları YÖKSİS veri tabanına entegre olmaktadır. Özellikle mezuniyet tarihi 2003 ve öncesi olan araştırmacıların mezuniyet verileri E-devlet, YÖK, ÖSYM ve Milli Eğitim vb. kurumlarda görünmemektedir. Bunun sebebi, ilgili üniversitelerde 2003 ve önceki yıllarda mezun olan öğrencilerin kimlik numaralarının öğrenci bilgi sisteminde bulunmamasıdır. Bu durumda olan ve YÖKSİS’e eğitim bilgileri ile ilgili veri aktarımında problem yaşayan araştırmacıların mezun oldukları üniversite ile iletişime geçmeleri ve gerekli bilgileri mezun oldukları üniversite ile paylaşmaları rica olunur.