ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Geçmişten Geleceğe...

Anasayfa › DUYURULAR

EBYS BiİLGİLENDİRME

EBYS BİLGİLENDİRME

1. 09.10.2018 tarihinden itibaren EBYS ( Elektronik Belge Yönetim Sistemi)’ e geçiş yapılacak olup müteakip madde dışındaki yazılar fiziksel evrak olarak gönderilmeyecektir.

2. Bu tarihten itibaren Başbakanlık 2017/21 Genelgesi gereği Gizli, Çok Gizli, Özel ve Hizmete Özel Yazılar elektronik ortamda gönderilmeyecektir.

3. EBYS’ e giriş yaparken kullanıcı adınız İsminizin Baş Harfi ve Soy isminizin tamamı (Türkçe karakter uyumlu) olacak şekilde; Şifreniz ise T.C. Kimlik No’ nuzun son 4 hanesi olarak giriş yapılacaktır. Sisteme giriş yaptıktan sonra şifrenizi değiştiririniz.

4. Sistemde birden fazla yere yazı yazılacağı zaman Bilgisi için Genel Sekreterlik sekmesi de seçilerek yazılar gönderilecektir.

5. Dış Postalar Birimlerin kendileri tarafından zarflanıp alıcı ve gönderici adresleri belirtilerek Genel Sekreterlik Genel Evrak Birimine gönderilecektir.

6. Üniversitemiz birimleri arasında yazılan tüm yazılarda Bilgisi İçin Genel Sekreterlik sekmesi seçilecektir.

7. Sayın Rektörümüzün kendi adına kısmi imza devri yetki çerçevesinde yapılan yazışmalar da bilgi için Genel Sekreterliğe gönderilecektir.

8. Sisteme e-imzalarınız ve Belgenet İmza Servisinizin kurulumu sizler tarafından yapılacaktır.    ( Kurulumda sorunlar yaşandığı zaman Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına ATS atılarak sorunlarınız ile ilgili yardım sağlanacaktır.)

9. Sistem ile ilgili sorunlarınızda Genel Sekreterlik Dahili Tel: 1016 ile iletişime geçebilirsiniz.

SİSTEME GİRİŞ:  https://belgenet.ybu.edu.tr/edys-web/sistemeGiris.xhtml