ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Geçmişten Geleceğe...

Anasayfa › HABERLER

AYBÜ’de Üretilen 10 Bin Siperli Maskenin 5 Bini Ankara Şehir Hastanesine Hediye Edildi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Meslek Yüksek Okulu Üç Boyutlu Modelleme ve Animasyon Programcılığı tarafından, Ankara Şehir Hastanesine ve diğer hastanelere bağışlanmak üzere 10 bin adet siperli maske üretildi.

AYBÜ tarafından BAP (Bilimsel Araştırma Projesi) kapsamında üretilen maskelerin tasarımı, Üç Boyutlu Modelleme ve Animasyon Programcılığı akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Faruk Mert tarafından gerçekleştirildi. Tasarımı yapılan maskenin prototipi ise 3D yazıcı aracılığıyla üretildi. Prototipin oluşturulmasından sonra ise hedeflenen sayıya ulaşmak için seri üretime geçildi. 10 bin maskenin üretimi 1 ayda tamamlandı. Projenin hayata geçmesini sağlayan AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Ayhan, Dr. Öğr. Üyesi Faruk Mert, Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Orman, Öğr. Gör. Ekrem Pala ve Öğr. Gör. Ahmet Aksoy projenin tamamlanmasından dolayı duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Konu ile ilgili açıklama yapan AYBÜ Rektörü Aydınlı ise “Koronavirüsle mücadele kapsamında ilk olarak, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün talebi üzerine, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Etlik’te bulunan AYBÜ Merkez Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezinin belirli bir bölümünü, Koronavirüs ve Covid-19 testlerinin yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığına tahsis ettik. Ardından sağlık çalışanlarımız için siperli maske üretimi yapılmasının elzem olduğunu düşündük ve çalışmalara başladık. Bu minvalde üniversite olarak yaklaşık 1 aylık sürede 10 bin maskeyi ürettik ve ilk etapta Ankara Şehir Hastanesine 5 bin siperli maskeyi hediye ediyoruz. Üretilen diğer 5 bin maskeyi de diğer hastanelerimize hediye edeceğiz. Projede emeği geçen AYBÜ akademisyenlerine ve idari personeline teşekkür ederim. Ülkemiz ve milletimiz için çalışmak ve üretmek bizim vazifemiz.” dedi.

5 Bin Maske Ankara Şehir Hastanesine Hediye Edildi

Üretilen 10 bin maskenin 5 bini, Ankara Şehir Hastanesi yönetim binası konferans salonunda doktorların katılımıyla gerçekleşen program ile Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel’e teslim edildi. Programda konuşan AYBÜ Rektörü Aydınlı, “ Millet olma bilinci böyle zorlu günlerde önem kazanıyor, bizim kültürümüz de zor günlerde yardımlaşmayı, dayanışmayı ve birlik olma düşüncesini beraberinde getiriyor. Toplumumuzun bize kazandırdığı bu bilinçle fedakarca, gece-gündüz çalışan sağlık çalışanlarımıza destek olmak istedik. Bu zorlu günlerde vatanı ve milleti için canhıraş çalışan kıymetli doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarına saygı ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.  Başhekim Surel ise, “Allah tüm insanlara birçok nimet verir ancak verme hissini, paylaşma duygusunu herkese nasip etmez. Bu zorlu süreçte bize birçok kişi ulaşıp, ‘size destek olmak istiyoruz, sizin için ne yapabiliriz’ dedi. Bunlar çok yoğun çalıştığımız bu süreçte bizi duygulandıran, moralimizi yükselten davranışlar; bize destek olmaya çalışan herkese şükranlarımızı sunarız. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörümüze, üniversitenin tüm çalışanlarına, öğrencilerine, öğretim üyelerimize Ankara Şehir Hastanesi Ailesi adına teşekkür ederim.” dedi.

Program, AYBÜ Rektörü Aydınlı’nın salonu gezerek doktorlara üretilen siperli maskeleri vermesinden sonra sona erdi.

10 Bin Siperli Maskenin 5 Bini Ankara Şehir Hastanesine Hediye Edildi 1

10 Bin Siperli Maskenin 5 Bini Ankara Şehir Hastanesine Hediye Edildi 2