ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Geçmişten Geleceğe...

Anasayfa › HABERLER

Sn. Rektörümüzün Divan Kurulu Başkanlığında HAK-İŞ 14. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Rektörü Sn. Prof. Dr. İbrahim Aydınlı’nın Divan Başkanlığında Hak İşçi Sendikaları (HAK-İŞ) Konfederasyonu’nun 14. Olağan Genel Kurulu Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan, HAK-İŞ’in kurulduğu günden beri sadece işçinin, emekçinin hakkını aramakla kalmadığını aynı zamanda bağrından çıktığı toplumun tüm meseleleriyle yakından ilgilenen bir sendika olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan, “Bu yıl 43. Kuruluş Yıldönümünü geride bırakan HAK-İŞ Konfederasyonumuza ilk günden bu yana sürdürdüğü emek, demokrasi, özgürlük, adalet mücadelesi için teşekkür ediyorum. Kuruluşundan bugüne kadar HAK-İŞ’in çalışmalarında emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bugün gerçekleştirilmekte olan 14. Olağan Genel Kurul toplantısının HAK-İŞ camiası, çalışma dünyamız ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan, “Her mücadelesinde yanında olduğum, her mücadelemizde yanımızda bulduğum HAK-İŞ’in gelecekte de aynı ilkeli ve kararlı tavrını sürdüreceğine yürekten inanıyorum. Türkiye’yi birlikte bugünlere kadar getirdik, inşallah yine birlikte geleceğe taşıyacağız” diye konuştu.

Genel Kurula, HAK-İŞ Genel Başkan Sn. Mahmut Arslan başta olmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Zehra Zümrüt Selçuk, Ankara Valisi Sn. Vasip Şahin, HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleri ve Genel Sekreteri, bağlı sendikaların genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri, delegeler, HAK-İŞ kurucuları ve eski genel başkanları, milletvekilleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Sn. Jülide Sarıeroğlu ve Sn. Fatma Betül Sayan Kaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank, TİSK Başkanı Sn. Özgür Burak Akkol, TESK Genel Başkanı Sn. Bendevi Palandöken, Danıştay üyesi, Öz Büro-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Sn. Muharrem Özkaya, Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) Genel Başkanı Sn. Ayuba Philibus Wabba, ETUC Genel Sekreter Yardımcısı Sn. Patrick Itschert, OATUU Genel Sekreteri Sn. Arezki Mezhoud, Angola, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Brezilya, Benin, Bosna-Hersek, Botsvana, Bulgaristan, Burkina Faso, Cibuti, Çad, Endonezya, Eritre, Fas, Fildişi, Filistin, Fransa, Gabon, Gambiya, Gana, Gine, Gürcistan, İran, İngiltere, İtalya, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kongo, Kosova, Lübnan, Madagaskar, Makedonya, Malavi, Mali, Moritanya, Morityus, Nijerya, Pakistan, Romanya, Ruanda, Senegal, Somali, Sudan, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Ürdün, Zambiya’dan gelen sendika temsilcileri, işveren temsilcileri, Genel Müdürler, akademisyenler, gazeteciler ve HAK-İŞ teşkilatı katıldı.

Sayın Rektörümüzün Divan Kurulu Başkanlığında HAK-İŞ 14_ Olağan Genel Kurulu 1

Sayın Rektörümüzün Divan Kurulu Başkanlığında HAK-İŞ 14_ Olağan Genel Kurulu 2