ULİSA önderliğinde Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Tıp Fakültesi ortaklığında gerçekleştirilen sempozyum, tüm şehitlerimiz ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını ULİSA Enstitü Müdürü Doç. Dr. İbrahim Demir gerçekleştirdi. Demir, sempozyumun önemine vurgu yaparak yaşanan 6 Şubat depremlerinin çok iyi anlaşılması gerektiğini özellikle afet durumlarında sağlık hizmeti bakımının ele alınması gerektiğini belirtti. Yaşadığımız ve yaşayacağımız gelecek afetlere karşı nasıl önlemler alınması gerektiğini sempozyumda ele alınacağını söyledi.
Sempozyumun devamında Rektör Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, konuşmasında yaşanan deprem felaketinden sonra üniversitenin her anlamda tüm imkanlarını kullanarak milletimizin yanında olduğunu söyledi. Üniversite olarak yaşanan deprem felaketini, yapılan çalışmalar ile olayı tanımlayarak meydana gelen faktörleri ilgili kurumlar ile paylaşılarak politikaların şekillendirilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Aydınlı, bu değerli sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Üç oturum şeklinde gerçekleştirilen sempozyumun birinci oturumunda deprem ve özellikli gruplar konusu ele alındı. Prof. Dr. Sena Kaplan oturum başkanlığı gerçekleştirdi. Oturumun ilk konuşmacıları Prof. Dr. Cem Şafak Çukur Deprem ve Psikososyal Etkileri, Doç. Dr. Halise Akça Deprem ve Çocuk Sağlığı, Prof. Dr. Zehra Kurdoğlu Deprem ve Kadın Sağlığı, Dr. Öğr. Üyesi Erdal Ceylan Deprem ve Yaşlı Sağlığı, Prof. Dr. Banu Müjdeci Deprem ve Engelli Sağlığı konularına değindiler.
İkinci oturumun konusu Deprem ve Bütüncül Sağlık Hizmetleri Yönetimi olmuştur. Oturum başkanı Prof. Dr. Baki Yılmaz’dır. Oturumda yer alan isimler:Prof. Dr. İsmail Ceyhan Deprem Sonrası Bulaşıcı Hastalıklanın Yönetimi, Doç. Dr. Bahar Külünkoğlu Depremde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulamalan, Prof. Dr. Esra Çalık Var Depremde Sosyal Hizmet, Doç. Dr. Gamze Erikoğlu Örer Deprem Sonrası Sporun İyileştirici Etkisi konularına değindiler.
Son oturumda ise deneyimler ve iyi uygulama örnekleri konuşuldu Oturum Başkan Prof. Dr. Emrah Akbaş’ın öncülüğünde Konuşmacılar: Doç. Dr. Dilek Altun Depremzede Çocuklar için KYK Yurdunda Oyun ve Eğitim Sınıfı: İyi Uygulama Örneği, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Bılgehan-Arş. Gör. Perver Karşıgil - Arş. Gör. Ayşegül ARCA TUBITAK 1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Deneyim Paylaşımı, Psikolog Esra Oruç - Psikolog Solmaz Selçukoğlu- Uzm Psikolog Ahmet Temel depremzedelere yönelik yürütülen Psiko-sosyal destek çalışmaları:Gençlik ve spor bakanlığı,Aile ve sosyal hizmetler Bakanlığı ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşbirliği örneği konularını anlattı.
Sempozyum sonucunda, emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi. Sempozyum ele aldığı konular ile farkındalık yarattı.