Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyeleri “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı

Bilim insanlarının Elsevier veri tabanında yayınlanan ve ilk yüzde 2’lik diliminde yer alanların bulunduğu "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi belirlendi. Liste "kariyer boyu etki" ve "yıllık etki" olarak iki kategoride hazırlanmaktadır. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı gibi uluslararası ölçütler kullanılmaktadır.

Her iki listede de üniversitemizden öğretim üyeleri kendilerine yer bulmuştur. Kariyer boyu etki listesinde Prof. Dr. Özcan Erel, Prof. Dr. Özcan Konur, Prof. Dr. Ahmet S. Yiğit, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ve Prof. Dr. Erdal Çelik yer alırken yıllık etki listesinde ise Prof. Dr. Özcan Erel, Doç. Dr. Babek Danesh Rouyendegh ve Prof. Dr. Adem Çiçek yer almıştır.