Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali başladı

Turşusuyla ünlü Ankara'nın Çubuk ilçesinde bu yıl 15'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali başladı.

Festivale KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ile milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, festivale katılan KKTC Meclis Başkanı Töre'ye Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt’ın tuğrasını hediye etti.

Ankara Bulvarı ve Atatürk Caddesi'nde festivalin başlaması dolayısıyla mehteran ekibi eşliğinde yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş, Atatürk Parkı'nda son buldu.

Çubuk Belediyesince düzenlenen ve 11 Eylül'e kadar sürecek festivalde turşu, turşu suyu, vişneli baklava gibi yöresel ürünlerin satış ve tadımı yapılıyor.