AYBÜ'lü öğrenciler TEKNOFEST'ten derecelerle döndü

HEZARFEN OTONOM TAKIMI DERECEYLE DÖNDÜ

Kocaeli’nde düzenlenen otonom araç yarışmasında üniversitemizi temsilen katılan Hezarfen Otonom ekibi dereceyle döndü.
Türkiye’nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest heyecanı 5. Yılında ülkemizin her yerinde yaşandı. Yetenek ve becerilerini sergilemek isteyen öğrenci ve takımlar yıl boyunca büyük bir özveriyle hazırlıklarını sürdürdü. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde TÜBİTAK iş birliği ile düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışmasına 150 takım katılım sağladı. Yarışmada araçlardan kamera ve sensörler ile parkuru tamamlanması istenirken araçlar şerit takibi, trafik tabelaları ve lambalarını okuma yaparak parkuru tamamlıyor. Testleri tamamlamam sürücüsüz araçlar daha sonra sırayla piste alınarak zorlu parkurlarda kıyasıya yarıştı.
Yarışmada Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversite’sini Venom isimli araçla temsil eden Hezarfen Otonom ekibi, Türkiye geneli finale kalan 32 takım arasında 6. Sırada yer alarak, katılım sağladığı ilk yılında dereceyle döndü. Aracın iç ve dış aksamını mühendislik öğrencileri, yazılımını ise bilgisayar mühendisliği öğrencileri yaptı.

Elektrik elektronik mühendisliği son sınıf öğrencilerimizin kurduğu AYBÜ Non-limited Takımı, TÜBİTAK Bilgem ortaklığıyla TEKNOFEST 2022 Çip Tasarım Yarışması Sayısal Kategorisinde ilk 4 takım arasına girdi.

AYBÜ Vega Helikopter Takımımız, kurulduğu ilk sene TEKNOFEST 2022 Karadeniz Helikopter Tasarım Yarışması'nda 524 takım arasından ilk 5'e kalarak Samsun'daki finalde son sunumunu yaptı.

AYBÜ ALPAMIS İHA takımı, 96 takımın yarıştığı TEKNOFEST 2022 Karadeniz Uluslararası Serbest Görev İHA kategorisinde ilk 10 takım arasında yer alarak teşvik ödülü almaya hak kazandı.