AFAD Tarafından Düzenlenen "Üniversiteler Arası Arama ve Kurtarma" Yarışmasına Üniversitemiz de Katılıyor

Ülke genelinde AFAD gönüllülüğünü artırmak, üniversitelerde arama ve kurtarma toplulukları oluşturmak ve AFAD gönüllülerinin afet ve acil durum faaliyetlerine daha etkin katılımlarını sağlamak amacıyla düzenlenen "Üniversiteler Arası Arama ve Kurtarma yarışmasına üniversitemiz de katılıyor.

Üniversitemiz Arama Kurtarma ve İlk Yardım Klübü ile Sivil Savunma İtfaiyecilik Programı öğrencileri Öğr. Gör. Yasin Tahir KARACA önderliğinde AFAD tarafından 27-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek yarışmaya katılıyor. Üniversitemizin takımı Öğr. Gör. Yasin Tahir KARACA önderliğinde kurulan ekiple yarışmanın hazırlıklarına başladı. Her üniversiteden en fazla bir takımın katılacağı yarışmada her takım için AFAD tarafından bir danışman atanmaktadır. 12 kişi ve 1 takım sorumlusundan oluşan üniversitemiz takımı Ankara İl Müdürlüğü tararından görevlendirilen danışman eşliğinde yarışma hazırlıklarına başladı. Ankara AFAD il müdürlüğündeki on günlük eğitim sonrasında Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampında düzenlenecek olan yarışma için yola çıkıp Türkiye şampiyonasına katılacaktır.