AYBÜ FENİKS Roket Takımı TEKNOFEST'te Finale Yükseldi

AYBÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri Muzaffer Mert ÇAYLAK, Fahri ESEN, Samed YILMAZ, Özlem ŞENTÜRK, Mustafa Kemal AŞKIN ve Mehmet ÇEVİK, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet KARAARSLAN’ ın danışmanlığında katıldıkları TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması kapsamında tasarladıkları roket ile FENİKS Roket Takımı olarak Kritik Tasarım Raporu (KTR) aşamasında 3. Sırada yer alarak finale katılmaya hak kazandı.
3000 metre Orta İrtifa kategorisi Ön Tasarım aşamasında 197 takım arasında 46. Olan FENİKS Roket Takımı, yaptıkları atak ile KTR aşamasında 75 takım arasında 3. Sıraya yükselmiştir. 2020 yılında da final tecrübesi olan takım, 2021 yılında şampiyon olmayı amaçlıyor.
FENİKS Roket Takımı tarafından elektronik, mekanik ve yazılımsal olarak geliştirilen roket ile yerli roket üretim çalışmalarının  arttırılması ve Milli Teknoloji Hamlesine katkı sağlanması hedefleniyor.
Okulumuzu temsil eden öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.