Rektör Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, AYBÜ’deki Filistinli Öğrencilerle Bayramlaştı

Akademik ve idari personelin de yer aldığı programa, AYBÜ’de lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim gören Filistinli öğrenciler de katıldı. Öğrencilerimizin bir bölümü Türkiye'den katılırken bir bölümü de İsrail işgali altında olan Gazze'den katıldı. Program, AYBÜ DİLMER’de görev yapan Filistinli hocamız Öğr. Gör. Sevsen Ebu Hanut tarafından yönetildi.

Türkiye, Filistin davasına desteğini her fırsatta hem sözlü hem de fiili olarak gösteriyor

Rektör Prof. Dr. Aydınlı, Filistinli öğrencilerle buluşmasında İsrail'in uluslararası hukuka aykırı ve insanlık dışı saldırıları gölgesinde buruk geçen Ramazan Bayramını tebrik etti. Türkiye'nin Filistin davasına desteğini her fırsatta hem sözlü hem de fiili olarak gösterdiğini belirten Aydınlı, İsrail zulmüne karşı Filistinli kardeşlerimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitimden sağlığa, diplomasiden siyasete birçok alanda Filistin’i desteklediğini belirten Aydınlı, öğrencilerden özellikle makale yazabilecek düzeyde Türkçe öğrenerek kendilerini her alanda yetiştirmelerini ve özgür Filistin’e katkıda bulunmalarını istedi.

Filistinli öğrenciler, başta Gazze olmak üzere durumun çok kötü olduğunu, elektriklerin kesildiğini, okul hastane Cami demeden doğrudan sivillerin hedef alındığını, zaten yıllardır süren ambargo nedeniyle zor durumda olan Filistinlilerden yüzlerce kadın ve çocuğun hava ve kara saldırılarıyla şehit edildiğini söylediler. Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen katliama Türkiye dışında engel olmaya çalışan bulunmadığını belirten hukuk alanından doktora yapan uluslararası öğrenci Filistinli Muhammed, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Tıp Fakültesi öğrencisi Nurulhuda da, Filistin davasına her zaman destek verdiği için Türk milletine minnettar olduklarını belirtti. Ayrıca tüm öğrenciler Prof. Dr. İbrahim Aydınlı’ya kendilerini kabul ettiği ve Filistin davasına destek verdiği için teşekkür etti.

Program sonunda Aydınlı, Üniversitemizin her zaman yanlarında olduğunu, uluslararası öğrenci olarak Filistinli gençleri AYBÜ’de ağırlamak istediğini belirterek huzur ve barış dolu bir Filistin temennisinde bulundu.