AYBÜ'de Çevrimiçi “Ahilik ve Kooperatifçilik” Programı Gerçekleştirildi

Ahi Evran’ın Doğumunun 850. Yıl Dönümü UNESCO’nun 40. Genel Konferans kararıyla 2021 yılında UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri Programına dahil edilmişti. Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri ile de 2021 yılının “Ahi Evran Yılı” olması ve çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirilmesi kararı alınmıştır. Bu doğrultuda Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin geleneksel olarak düzenlediği SBF Buluşmalarının 53. Programında T.C. Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper BOZKURT’un konuşmacı olduğu “Ahilik ve Kooperatifçilik” adlı program, 6 Mayıs 2021 tarihinde saat 15.30’da İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Tanas KARAGÖL’ün moderatörlüğünde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Program Prof. Dr. Erdal Tanas KARAGÖL’ün takdimiyle başladı. Ekrem Alper BOZKURT ise konuşmasına Ahi Evran’ın hayatıyla ilgili anektodlar ve Ahi Evran’ın yaşadığı dönemde Anadolu coğrafyasının içinde bulunduğu siyasi, toplumsal ve ekonomik koşullar hakkında bilgi vererek başladı. Sonrasında Ahilik teşkilatının yapısı ve kurallarının neler dolduğuna değinen Ekrem Alper BOZKURT, Ahilik teşkilatının yalnızca bir esnaflık teşkilatı olarak addedilmemesi gerektiğini aksine hayatın tüm toplumsal yaşamın tüm alanlarına dokunan bir sivil toplum örgütü niteliğinde olduğunu vurguladı. Ekrem Alper BOZKURT Kooperatifçiliğin tarihi ve gelişimiyle ilgili bilgiler aktararak devam ettirdiği konuşmasını T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından bu yıl “Ahi Evran Yılı” kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili bilgi vererek nihayetlendirdi.

İlgiyle takip edilen bu bilgilendirici program yaklaşık bir saat sürdü ve programın moderatörlüğünü gerçekleştiren Prof. Dr. Erdal Tanas KARAGÖL’ün değerlendirmeleriyle son buldu.

Zoom ve Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi youtube hesabı üzerinden canlı yayınlanan programın kaydı aşağıdaki bağlantıdan izlenebilir.